Saturday, May 18, 2013

Rumah ala chalet

Sepatutnya n3 ni aku masukkan selepas PRU-13 aritu. Tapi xde kena mengena pasal PRU versi Malaysia. Rasanya semua boleh teka kampung aku kat mana bila tgk tangga ni. Tangga orang MELAKA paling cikai pon mesti simen warna merah. Biar rumah burok asal tangga bergaya. Hahahhh...

Dulu asal tangga rumah aku ni pon mmg simen merah aje. Tapi baba aku kasi renovate rumah ni jadi ala2 chalet gitu pandangan luar tu. Sejak muda, baba memang buat rumah. So, ini salah satu buah tangan baba.

 Asyik la gaya peace si kakak ni
 Candid!! Kakak kemas dari dapur sampai ke tangga luar ni dgn rela hati. Dia terkejut bila tgk gambar dia ni :)
 Apahal plak si Haider ni
 Landing baik atas tangga selepas disapu bersih
 Pandangan jauh....
 Bahagian atas pon baba buat cantik2
 Penuh ukiran sana sini. Saja buat ala2 chalet sebab rumah kampong kan panas
 Ni pandangan penuh keseluruhan tangga yang 100% hasil air tangan baba.
Rumah baba memang penuh dengan pokok bunga dan kebun sayur. Sejak arwah mak ada lagi memang laman rumah penuh pokok bunga.

Jadi, kalau korang berminat nak bergambar masa kawen or apa2 even nanti, boleh contact baba aku. Rumah tu mmg bukan homestay. Setakat nak amik gambar, xde hal. Lupa, kampung aku ni kat Bachang. Baba siap bagi green light utk letak no phone dia kalau berminat. 013-2233319. Ok, sekian

4 comments: