Sunday, October 13, 2013

Popia cheese ala malas-malasan

Dari semalam, aku duk gulung kulit popia. Ni semua gara-gara dari sorang parents iaitu Noorul Azny yang ajar aku cara-cara buat popia cheese.  Dia memang jual macam-macam jenis makanan berasaskan cheese. Dan semuanya melepasi lidah Q aku
 Ni popia yang dah siap gulung dan digunting menyerong. Agak remeh untuk orang macam aku yang nak cepat je :p
Lepas goreng, aku just tabur serbuk cheese yang nan berlambak jual kat tenet tu rata-rata. Rasanya? Memang awesome ok! Anak aku cakap, rasa macam kopok roller coster. Tapi kopok tu penuh dengan segala bagai ajinomoto dan msg. Ini cuma serbuk cheese. 
Pastu aku dah mula melalut macam biasa. Aku try tabur susu coklat DL plak. Rasa macam popia nestum. Tapi kalau popia nestum, aku tak kenan pesen gini. Aku suka yang jenis keping-keping coz terasa mabeles dia. Just potong kulit popia dalam kepingan kecik-kecik dan goreng. Haaa....jenis gitu.

Next time aku nak try potong keping-keping dan tabur cheese plak. Lepas ni, aku nak tabur apa plak? Tengok la kalau ada idea yang merepek tapi blh makan lagi ek. Salam Aidiladha semua :)

3 comments:

  1. wah... boleh mokmok x makan popia cheese ni ? hehe.. dah lama xkunyah popia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada potensi gak tu kalau berciz-ciz ni :)

      Delete