Sunday, November 7, 2010

Tingkatkan Ranking Trafik Alexa

Alexa.com adalah sebuah syarikat di internet yang memberikan ranking kepada setiap laman web di internet. Terdapat laman web yang berada di ranking ke 26,000,000 dan terdapat juga laman web yang berada di ranking 100,000 dan ke bawah. Dan ranking 100,000 ke bawah yang perlu dikejar dan dijadikan target. Ini adalah kerana, jika website/blog anda berada di ranking 100,000 dan ke bawah dengan mudah anda bolehmenjana wang dengan blog/website anda. Ini adalah kerana, ranking di bawah 100,000 menunjukkan website/blog anda sebuah website/blog yang popular dan mendapat ribuan pelawat percuma dalam masa sehari. Anda boleh letakkan iklan adsense,iklan nuffnang, Abrite or ape-2 je iklan yang anda suka..pasti ada yang akan klik. Anda juga boleh meletakkan ruangan iklan sendiri dimana anda boleh tentukan harga setiap ruangan iklan yang anda tawarkan. Tp, sekarang kenalah berusaha untuk menempatkan diri dikalangan 100,000 website/blog di ranking Alexa.


Disebabkan tutorial ini aku ambil dari website rakanku iaitu Encik Faizul, adalah adil aku memberi kredit terus padanya dengan link kan Tutorial Trafik Alexa ni terus ke website dia.
p/s: Lps download, mmg best. Dari situ kita boleh tgk website paling tinggi ranking kat dunia. Hanya klik kat toolbar kanan tu jer terus kuar ranking website (macam gambar kat atas tu---->yang bertanda "a"). Nak tgk ranking blog sdiri mmg malu arr...namapun suka-suki tulis...

No comments:

Post a Comment